Amirõl a ma szól

  • Janics Natasa egyelőre nem kell a magyar szponzoroknak

    Janics Natasának jelenleg egy szponzora sincs, de menedzsere reméli, hogy a sikeres Eb-szereplés után ez a helyzet változik.

  • Magyari Tivadar: a Maros megyei főtanfelügyelő túllép hatáskörén

    Túllép a hatáskörén a Maros megyei tanfelügyelőség vezetője és bele próbál szólni abba is, hogy az iskolák milyen díjakat, okleveleket, dicsérő iratokat nyomtatnak sikeres tanulóinak - véli Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatási főtitkárhelyettese.

  • Erős RMDSZ-es képviselet a dél-tiroli FUEN-kongresszuson

    Az RMDSZ vezető politikusai is részt vesznek az Európai Népcsoportok Föderális Uniójának (FUEN) szerdán kezdődő 58. kongresszusán. A dél-tiroli Brixenben megrendezett esemény egyik legfontosabb pontja a kisebbségi európai polgári kezdeményezés szövegének elfogadása és ezzel a kezdeményezés hivatalossá tétele lesz.

  • „Provokátorok” tömegeit tartóztatta le a török rendőrség

    A török rendőrség országszerte tömegesen tartóztatott le kedden kormányellenes tüntetőket a lakásukon azzal a váddal, hogy erőszakosan viselkedtek a három hete tartó megmozdulásokon.

  • Nyolcszáz kisbuszt vásárol a tanügyminisztérium

    Mikrobuszokat fog vásárolni az oktatási minisztérium a vidéki gyerekek beiskolázásának segítésére – írja a Mediafax. A 800 darab személyszállító kisbusz bruttó összértéke 31 millió euró, a hozzáadott értékadóval (TVA) ez meghaladja a 48 millió eurót. A sürgősségi rendelet kidolgozás alatt áll.

  • Csatáry László kutyakorbáccsal verte a Kassán internált zsidókat

    A Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett miatt vádiratot nyújtott be a Csatáry László ellen indított bűnügyben a Fővárosi Törvényszékhez kedden - erről Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész közleményben tájékoztatta az MTI-t.

  • Jó dobbantás, jó folytatással: a 2012-2013-as évad a Szigligeti Színházban

    „Fesztivál az egész!” – ezzel a mottóval kezdte az évadot a nagyváradi Szigligeti Színház, és valóban: egymást érték ősztől tavaszig a szakmai szemlék, találkozók. A fesztiválozáson kívül azonban jónéhány bemutatóra is volt ideje és energiája a társulatnak, amelyek a beígért megújulás szelét hozták el Nagyváradra. Zsehránszky István a 2012-2013-as évadról számol be írásában.

  • Pénzintézetek mustrája: hol érdemes bankolni?

    Nem érdemes teljesen elköteleznünk magunkat egyetlen bank mellett, ugyanis nem létezik egyetlen olyan pénzintézet sem, melynek minden terméke egyformán előnyös lenne, derül ki a Capital összehasonlító tanulmányából. A legnagyobb pontszámot, 8,79-et, a Piraeus Bank kapta a gazdasági laptól.

  • Szombaton olaj- és hulladékgyűjtés Csíkszeredában

    Szombaton 16. alkalommal kerül sor a csíkszeredai nagy olaj- és hulladékgyűjtésre, értesítettek a szervezők. A begyűjtőpontok esetében a korábbiakhoz képest csupán egy változás történt, ugyanis a dendrológiai parknál levő gyűjtőpont helyett ezentúl az Óceán Abc szomszédságában adhatják le az használt étolajat a környéken lakók.

  • Király László a keddi Helikon-est vendége

    A Helikon-estek keretében mutatják be Király László Készülődés Pazsgába című, a budapesti Orpheusz Kiadónál megjelent verseskötetét június 18-án, kedden, 19 órai kezdettel a kolozsvári Bulgakov Kávéház Irodalmi Szalonjában.

  • Az ízig-vérig magyar művész: Hunyadi László

    Hunyadi László szobrászművészt köszöntötték hétfőn este Marosvásárhelyen a Bolyai János Tudomány és Technika Házában. A művész (aki valamennyi Bolyai Alkotótáborban részt vett alkotóként vagy mesterként) idén tölti 80-ik életévét – ez adta az alkalmat az ünneplésre.

  • Női hoki: a HSC lett, kazah és fehérorosz ellenfeleket kapott

    A Nemzetközi Jégkorong-szövetség kisorsolta a Női Bajnokcsapatok Európa Kupájának (EWCC) csoportkörét, amiből kiderült, hogy a HSC Csíkszereda női csapata Rigába utazik majd októberben. Nem lesz könnyű dolguk a lányoknak.

  • Beadvánnyal küzdenek a kétnyelvű érdemoklevelekért Vásárhelyen

    Az RMDSZ Maros megyei szervezete kedden beadvánnyal fordult a Maros Megyei Tanfelügyelőséghez, kérve a főtanfelügyelőtől a június 13-án kiadott 3700 számú rendeletének visszavonását.

  • Sebestyén Ernő koncertje a Bartók Rádióban

    Sebestyén Ernő több mint négy évtized után ismét az MR Szimfonikusokkal szerepelt, hangversenymesterként. A felvételt a Bartók Rádió pénteken sugározza.

  • Csaknem 363 millió forintot adományoztak az árvízkárok enyhítésére

    Az árvízzel összefüggésben 362 millió 930 ezer forint adomány érkezett a nemzeti összefogás számlaszámára és SMS-eken keresztül - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülését követően.

  • Hat kilométeres kamionsor Nagylaknál, egy mérleg meghibásodott

    Az egyik útmérleg meghibásodása miatt csak egyetlen sáv áll rendelkezésére az országból kimenő tehergépkocsiknak a nagylaki határátkelőnél, emiatt hétfőn délután már hat kilométeres gépkocsisor keletkezett az Arad megyei település előtt. A hatóságok azt javasolják a sofőröknek, hogy használják a többi határátkelőt – írja a Mediafax.

  • Meztelen Femen-aktivisták zavarták meg Lukasenka kijevi álmát

    A Femen ukrán nőjogi szervezet aktivistái meztelenül tiltakoztak az ukrán fővárosban a nyugati sajtóban "utolsó európai diktátorként" is emlegetett Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök politikája ellen az államfő kijevi szállása előtt - adta hírül kedden az ukrán internetes média a szervezet közleményére hivatkozva.

  • Háromszor találtak kapuba a tahitiek, mégis kikaptak 6–1-re

    Hétfőn befejeződött a csoportkör 1. fordulója a brazíliai Konföderációs Kupán, a jövő évi világbajnokság főpróbáján: Nigéria 6–1-re legyőzte a lelkes, de borzasztóan peches Tahitit.

  • Öngyilkos merénylet történt az afgán parlament közelében

    Öngyilkos merényletet követtek el kedden az afgán főváros, Kabul nyugati részén a parlament épületének, valamint egy fontos afgán vezető otthonának közelében - számolt be a rendőrség.

     

  • Még a brazilok sem tűrnek el mindent a foci miatt

    Mintegy 200 ezren tüntettek hétfőn Brazília nagyvárosaiban, tovább duzzasztva azt a tiltakozási hullámot, amely két hete vette kezdetét a rossz közszolgáltatások, a rendőri erőszak és a kormányzati korrupció miatt.