Amirõl a ma szól

  • Hegedüs: a női szervezetnek mielőbb bizonyítania kell

    A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) következő üléséig alakul meg az RMDSZ női szervezete, melynek létrehozásáról a szövetség csíkszeredai kongresszusán döntöttek a küldöttek – tudtuk meg Hegedüs Csillától, a szervezet megalakításával foglalkozó kezdeményező bizottság tagjától.

  • Kivonulhat Magyarországról az RTL Klub és a TV2 a reklámadó miatt

    Elfogadhatatlannak tartják a reklámadó bevezetéséről szóló törvénytervezetet a legnagyobb magyarországi kereskedelmi csatornák. Az RTL Klub azt sem zárja ki, ha a javaslat jelenlegi formájában megvalósul: elhagyják Magyarországot.

  • Teke-vb: aranyérmes a magyar férfi és női csapat is

    A magyar női és férfi válogatott is aranyérmet nyert a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. A nők a románokat, a férfiak pedig a macedónokat győzték le 7-1-re a szombati döntőben. A férfi válogatott - a szövetség tájékoztatása szerint - 4012 fás világrekordot gurított a fináléban.

  • RMDSZ-kongresszus Oscar-gálás körítéssel

    Oscar-gálára emlékeztető vörös szőnyeg, külön az eseményre gyártott okostelefon-alkalmazás, nagykivetítős animációk – ilyen körítéssel tartja szombaton Csíkszeredában tizenegyedik, „feladatkijelölőnek” nevezett kongresszusát az RMDSZ. Élő közvetítés.
  • Százezres tömeg tüntetett Rióban a melegházasság ellen

    Brazil protestáns egyházak mintegy százezer tagja tüntetett szombaton Rio de Janeiróban a melegházasság ellen és a hagyományos családkép védelmében, miután a brazil igazságszolgáltatás jóváhagyta a homoszexuálisok házasodási jogát.

  • A Békás-szorosból visznek sziklát Erőss Zsolt kopjafájára

    A tervek szerint a 8568 méteres Kancsendzsönga megmászása után eltűnt Erőss Zsolt emlékére a Bükki Nemzeti Parkban állítanak majd egy kopjafát, ami mellé a Békás-szorosból érkezik egy szikla, ugyanis a csíkszeredai születésű Erőss ott mászott életében először, ott szeretett bele a hegymászásba. 

  • Harmadszor Európa csúcsán a Bayern München

    A Bayern München Arjen Robben 89. percben lőtt góljával 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti londoni döntőjében, és tizenkét esztendő után újra elhódította az európai klubfutball legfontosabb serlegét. A finálé fantasztikus meccset, hihetetlen iramot, lüktető játékot, elképesztő kapusbravúrokat és drámai végjátékot hozott.

  • Bemutatták a kongresszusi dokumentumokat

    Az RMDSZ szombati csíkszeredai kongresszusán nyolc dokumentumot fogadnak el: alkotmánymódosítás, régióátszervezés, gazdaság, Székelyföld, szórvány, európai állampolgári kezdeményezés, valamint európai parlamenti választások témában, valamint egy szolidaritási állásfoglalást. Ezeket az egyes területek „témafelelősei” ismertették a küldöttekkel

  • Eckstein nem hisz Victor Ponta szép szavaiban

    Eckstein-Kovács Péter nem hisz Victor Pontának abban az ígéretében, hogy a kormány megpróbálja figyelembe venni az RMDSZ-nek azt az alkotmánymódosító javaslatát, miszerint Romániában ismerjék el államalkotó tényezőként a kisebbségeket.

  • Sidi Péter világcsúcsot lőtt, de csak ezüstérmet nyert

    Sidi Péter ezüstérmet nyert légpuskában szombaton a sportlövők müncheni Világkupa-viadalán úgy, hogy az alapversenyben világcsúcsot lőtt.

  • Orosz melegjogi aktivistákat vettek őrizetbe (GALÉRIÁVAL)

    Mintegy harminc tüntetőt és ellentüntetőt vettek őrizetbe szombaton Moszkvában, ahol a melegek jogai mellett tüntettek, de a rendezvényen ellentüntetők is megjelentek.

  • Egy katalán hegymászó látta utoljára Erőss Zsoltékat

    Sokáig fotózkodtak a Kancsendzsönga csúcsán, és hosszasan rádióztak az alaptáborral Erőss Zsolték – egyebek mellett erről számolt be egy hegymászással foglalkozó portálnak Oscar Cadiach, akinek pár napja élve sikerült lejönnie a magasból. A katalán férfi oxigén nélkül jutott a csúcsra, ami karrierje tizenkettedik 8000 feletti hegye volt.

  • Erőss özvegye nem bánná, ha gyerekei hegyet másznának

    Emléktúrával szeretne férjére, Erőss Zsoltra emlékezni Sterczer Hilda, aki nem akadályozná meg, hogy a gyerekeik is hegymászók legyenek. Mint korábban írtuk, a csíkszeredai születésű alpinista és 27 éves társa, Kiss Péter a 8568 méteres Kancsendzsönga sikeres megmászása után tűnt el.

  • Markó: az RMDSZ tulipánja védi meg a székely zászlót

    Markó Béla volt szövetségi elnök értékelte a felszólalókat fogadó zenei belépők, amely Oscar-díjkiosztó hangulatába röpíti beszélőt. „Nagyon tetszett Ráduly Róbert székely zászlós gesztusa, de van két kifogásom: az, hogy nem maradt itt, a másik pedig, hogy eltakart valamit, az RMDSZ jelvényét. Az RMDSZ a garanciája annak, hogy a székely zászló loboghat, a magyar himnusz elhangozhat, mi együtt itt lehetünk” – védte a tulipánt Markó.

  • Már nem a pityóka hazája Székelyföld?

    Előre borítékolható, hogy idén az eddigi évek átlagánál kevesebb burgonyát termelnek majd Székelyföldön. Török Jenő, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetőjének adatai szerint mintegy 10-11 százalékkal ültettek kevesebbet idén a székely gazdák.

     

  • Kelemen Hunor: meg kell küzdenünk a jövőnkért

    „Embert próbáló két esztendő van mögöttünk, és az őszinte számvetés kötelező” – kezdte politikai beszámolóját az eddigi mandátumáról és a szövetség előtt álló feladatokról az RMDSZ csíkszeredai kongresszusán Kelemen Hunor. A szövetségi elnök elöljáróban emlékeztetett azokra az alapelvekre és értékekre, amelyek – mint mondta – zsinórmértékként működtek az RMDSZ utóbbi két évének tevékenységében.

  • Semjén: Magyarország sikeres Romániában érdekelt

    Magyarország abban érdekelt, hogy Románia sikeres legyen, és az erdélyi magyarság szülőföldjén otthon érezze magát - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szombaton Csíkszeredában, az RMDSZ 11. kongresszusán elmondott beszédében.

  • Teke-vb: a románok legyőzésével döntősök a magyarok

    Remek játékkal, 0-2-ről fordítva győzte le Romániát a magyar férfi tekeválogatott és bejutott a döntőbe a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon.