Amirõl a ma szól

  • "Katalin, Imre és Ferenc" árulta el Gyurcsányt Balatonőszödön

    Katalin, Imre és Ferenc – ezzel a három keresztnévvel nevezte meg az egykori vasi MSZP-s, jelenleg a Demokratikus Koalíciónál tevékenykedő Szabó Bálint az őszödi beszéd állítólagos kiszivárogtatóit a Heti Válasz legfrissebb számában.

  • Egy győzelemnyire a szezonmentő serlegtől a Kolozsvári CFR

    Közel áll a Kolozsvári CFR 1907 ahhoz, hogy a labdarúgó Liga 1-ben nyújtott gyenge teljesítmény ellenére kvalifikálja magát a jövő évi európai kupaküzdelmekre, ugyanis a Román Kupa elődöntőjének szerda esti visszavágóján 2-0-ra legyőzte a Giurgiu-i Astra csapatát.

  • Uniós fellépés az adócsalás ellen és az energiapiac egységesítéséért

    Folytatódnak a tagállami és uniós erőfeszítések az egységes energiapiac megteremtése és az adóelkerülés, adócsalás, valamint az agresszív adótervezés visszaszorítása érdekében - gyakorlatilag ebben sikerült megállapodniuk szerdai csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfőinek.

  • Terroristák kaszaboltak le egy brit katonát Londonban

    Megöltek csütörtökön Londonban egy brit katonát, a kormány szerint feltételezhetően terrorcselekmény történt. A támadás a brit főváros délkeleti negyedében, Woolwich kerületben történt, ahol két férfi késekkel a nyílt utcán, járókelők százainak szeme láttára megölt egy embert. A kiérkező fegyveres rendőri egység több lövéssel megsebesítette a támadókat.

  • Götze "szerencsésen" lesérült a Bayern elleni BL-döntőre

    A Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat karmestere, Mario Götze nem épült fel korábbi sérüléséből, így nem léphet pályára leendő csapata, a Bayern München elleni szombati BL-döntőben.

  • MOGYE: Marosvásárhelyen tájékozódott a miniszter

    A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) tájékozódott az egyetem magyar tagozata és román vezetése közötti nézetkülönbségekről szerdán Mihnea Costoiu felsőoktatásért és kutatásért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Gigel Paraschiv, az oktatási minisztérium államtitkára.

  • Többet fizetünk az orosz gázért a németeknél

    Németország 12, nagy Britannia pedig 27 százalékkal kevesebbet fizetett tavaly az orosz gázért mint Románia, de még Magyarország is kedvezőbb árat alkudott ki a Gazprommal. Jelenleg 420 dollárunkba kerül ezer köbméter importból származó földgáz, amely közvetítők révén jut el Romániába.

  • Méhes György mesedélután a kolozsvári Bulgakovban

    A 97 éve született Méhes György emlékére a kolozsvári Puck Bábszínház és az életművet gondozó Erdélyi Híradó Kiadó mesedélutánt szervez a kolozsvári Bulgakov kávézóban.

     

  • Hegyimentők: van még remény Erőss Zsolték számára

    „Van még esély. Fizikailag és pszichikailag is felkészült mászókról van szó, akik tudták, mire vállalkoznak. A remények minden perc múlásával fogynak, de kerültek már elő emberek – fogalmazott a Himalájában eltűnt Erőss Zsolt és Kiss Péter túlélési esélyeit firtató kérdésünkre Lukács Lehel, a Gyergyói és Kelemen-havasokban tevékenykedő hegyimentők vezetője.

  • Erőss Gerda már tudja, hogy apja nem jön többé haza

    Erőss Zsolt felesége már nem reménykedik abban, hogy a Himalájában eltűnt férje visszatér, hiszen ismeri a körülményeket, amelyek közt utolsó napjaikat töltötték az ugyancsak eltűnt Kiss Péterrel. Sterczer Hilda elmondta, tudja mi történt, de még nem képes felfogni. Ezzel együtt nagyobbik gyermeküket, a négy éves Erőss Gerdát már felkészítette arra, hogy apukájuk nem jön haza.

  • Egy évig nem játszhat európai kupában a Bukaresti Rapid

    Kizárta a kontinentális kupasorozatokból a Bukaresti Rapid csapatát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete. Az UEFA szerdán azt követően hozta meg az ítéletet, hogy a klubnak nem sikerült rendeznie tartozásait a megadott március 31-i határidőig. A bukaresti gárdának egy idényt kell kihagynia, amennyiben hazájában indulási jogot szerez a Bajnokok Ligájába, vagy az Európa Ligába, a döntés pedig három évig hatályos.

  • Kipihent serpákat keresnek Erőss Zsolték mentéséhez

    Nincs bevett módszer az eltűntek mentésére a Himalájában, a bajba került magyar expedíció szóvivője szerint most nagyon sok múlik azon, elég kipihent lesz-e valamelyik serpa, hogy újabb mentőakció indulhasson a két hegymászó felkutatására, hiszen ők is az életüket kockáztatják.

  • Túl/Élő Adás – Killár Kovács Katalin könyvét mutatták be

    Killár Kovács Katalin marosvásárhelyi színésznő, színészpedagógus, nyugalmazott egyetemi tanár, volt rádió-munkatárs Túl/Élő Adás című publicisztikai kötetét mutatták be az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Élőkönyv-színpadán.

  • Kerékpártúrát tervez a Pro Biciclo Urbo a római limesen

    Kerékpártúrát szervez június 1-én a Maros Megyei Múzeum közösen a Pro Biciclo Urbo, a Marosszéki Közösségi Alapítvány, az Easy Rider és az Eco Target szervezetekkel közösen.

  • Erőss Zsoltért imádkozik az Erdélyi Kárpát Egyesület

    "Nagyon megrázóak a hírek, meg vagyunk döbbenve. Nem találunk szavakat. Én és kollégáim is már csak a csodában reménykedünk" – mondta a maszol.ro megkeresésére Dezső László, az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) elnöke arra a hírre reagálva, hogy eltűntnek nyilvánították a csíkszeredai származású Erőss Zsoltot és mászótársát, Kiss Pétert, akik a 8586 méteres Kancsendzönga meghódítása utáni ereszkedés közben kerültek bajba.

  • Műkincsrablókat fogtak el Romániában

    Elfogtak egy román és egy magyar állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint idén februárban több mint százmillió forint értékben lopott el mintegy ötven műkincset egy budapesti belvárosi lakásból - közölte a rendőrség a honlapján szerdán.

  • Több magyar film elkelt Cannes-ban

    Jelentős az érdeklődés a Filmalap által támogatott új magyar filmek iránt a cannes-i filmfesztivál jelenleg is zajló filmvásárán, amelyen több magyar alkotás forgalmazási jogát már megvásárolták.

  • Tiltakozó óriásmolinóval lepte volna meg Victor Pontát a RMOGYKE

    „A romániai magyar orvos- és gyógyszerészképzés jövője szempontjából oly fontos, közös célunk eléréséhez különböző utakat választottunk: Ön az utcai nyomásgyakorlást, az RMDSZ a politikai párbeszéd eszközét alkalmazza” – írta szerdán Kovács Péter a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) titkárának címzett válaszlevelében.

  • Zászlótartóstól tépték ki a falból a székely lobogót

    Marosvásárhelyen ismeretlen tettesek a május 17-18-a közötti éjszaka kitépték, vagy kötéllel kirántották az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Klastrom utcai székházának homlokzatáról a székely zászlót.