Amirõl a ma szól

  • Fekete szalagos kiállítást nyitott a Barabás Miklós Céh

    Az egykori elnök, a december 16-án elhunyt Jakobovits Miklós festőművész emlékére egyperces néma csend, sokan gyászruhában, a mester alkotásán fekete gyász-szalag - így nyílt meg a Barabás Miklós Cég kolozsvári csoportos tárlata.
  • Már gyilkossággal is gyanúsítják Julija Timosenkót

    Julija Timosenko volt kormányfőt gyanúsítja az ukrán főügyészség Jevhen Scserbany donyecki parlamenti képviselő és üzletember 1996-ban történt meggyilkolásának megrendelésével - jelentette be pénteken Viktor Psonka főügyész.
  • Băsescu elutasította a főügyészi kinevezéseket

    Elutasította az igazságügyi miniszter által javasolt személyeket a legfőbb ügyészi és a korrupcióellenes főügyészi posztra Traian Băsescu államfő - derült ki pénteken az elnöki hivatal közleményéből.
  • A székely zászló kitűzését kéri Tamás Sándor tanácselnök

    Valamennyi településen tűzzék ki a polgármesteri hivatal homlokzatára a székely zászlót a Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely körül elhelyezkedő települések – kérte Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke a polgármestereket.
  • Az Élesdi Művésztelep a debreceni Modemben

    Az Élesdi Művésztelep elmúlt öt évét átfogó, Zóna című kiállításnak ad otthont szombattól a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ.
  • Mégsem változik a honatyák mentelmi jogának szabályozása?

    Visszavonná Eugen Nicolicea képviselő azokat a sokat bírált törvénymódosító javaslatait (http://maszol.ro/index.php/belfold/7460-betoneros-mentelmi-joguk-lesz-a-honatyaknak), amelyek – kritikusai szerint – újabb akadályokat gördítenek esetleges bírósági felelősségre vonásuk elé. Ezt a politikus pénteken jelentette ki, miután a kormányzó Szociál-Liberális Szövetségen (USL) belül is vitát okoztak az indítványai.
  • Lázasan dolgozik a kormány Románia régiósításán

    A Szociáldemokrata Párt (PSD) „helyi báróinak" nevezett megyei tanácselnökök és polgármesterek bevonásával, Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes koordinálásával készül a kormány tervezete Románia új közigazgatási felosztásáról – írta pénteken a Gandul.
  • Nem bírt a házigazda spanyolokkal a Mocsai-csapat

    Ötven perc jó játékot követően 28-22-re kikapott a magyar kézilabda-válogatott a csütörtök esti világbajnoki csoportmérkőzésen a házigazda Spanyolországtól, pedig a meccs kezdése és az egészen parádés első félidő már-már feledtette a horvátok elleni kilencgólos vereséget.
  • Vörös riasztás a hófúvás miatt öt magyarországi megyében

    Pénteken már egészen a Tisza vonaláig haladhat a Dunántúl nyugati részét már megbénító havazás frontvonala, Észak-Magyarországon 5, a Dél-Dunántúlon akár 20 centi hó is eshet. Felerősödik a szél, a már most hóval borított területeken vörös riasztást adtak ki a hófúvások miatt. Az ítéletidő péntek éjjel ér Erdélybe.
  • Japán munkáltatója szerint életben van a román túsz

    FRISSÍTVE: Az algériai földgázkitermelő telepen alvállalkozóként múködő japán JGC vállalat péntek koradélutáni közleménye szerint életben és biztonságban van egy román és két fülöp-szigeteki alkalmazottja. A Kyodo hírügynökség úgy tudja, a JGC összesen 78 főt - közöttük csak 17 japánt - dolgoztatott az iszlámisták által megrohamozott telepen.
  • Meggondolta magát Nicolaescu: jut közpénz magánkórházaknak is

    Cáfolta korábbi kijelentéseit Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter a magánkórházak támogatottságának megvonásáról. Pontosítása értelmében továbbra is lesz keretösszeg a magánkórházaknak.
  • Közmunkával takarítanak Szatmáron

    Közmunkával takarították ki szerdán és csütörtökön Szatmárnémeti több pontján az idők során felgyűlt szemetet.
  • A franciák háborúja: siker, vagy újabb Indokína?

    Franciaország beszállt a lázadók elleni háborúba Maliban, amivel világpolitikai szerepét erősíti és hagyományos érdekeit védi. A helyi al-Kaida iszlám államot akar építeni ugyanitt. Kérdés, hogy sikerül-e stabilizálni az országot, vagy Mali lesz Franciaország újabb Indokínája, egy hosszú, véres és kínos kudarccal végződő újabb „gyarmati" konfliktus.
  • Történelem vert serege a Magyar Operában

    Bornemissza Eszter Menet című installációja nyílt meg csütörtökön este a Kolozsvári Állami Magyar Opera emeleti csarnokában.
  • CFR: Martinez sérülten érkezett és sérülten távozott

    Csak egyszer, a szerződéskötése utáni fotózkodáskor ölthette magára a Kolozsvári CFR 1907 mezét Jorge Martinez, ugyanis a már sérülten érkezett dél-amerikai csatár sosem épült fel. A Marbellában edzőtáborozó vasutasok szombattól öt mérkőzést játszanak, többek között a Ferencvárossal és a Videotonnal is.
  • Aus. Open: Djokovics nyolcaddöntős, Cirstea kiesett

    A harmadik akadályt is sikeresen vette Novak Djokovics az Australian Openen, a hőséget elfújó erős szél miatt fedett stadionban, három szettben győzte le a cseh Radek Stepáneket. Kiesett viszont az egyetlen versenyben maradt román, Sorana Cirstea, akit Na li búcsúztatott a harmadik fordulóban.
  • Armstrong: doppingolás nélkül nem nyertem volna 7 Tourt

    Lance Armstrong elismerte, hogy a kilencvenes évek közepe óta az EPO, a vérátömlesztés és tesztoszteron "koktéljával" doppingolt. A kerékpársport legnagyobb személyiségének, egyben a sportág legnagyobb doppingbotránya főszereplőjének tartott Armstrong Oprah Winfrey televíziós sztárnak először nyilatkozott erről a csütörtök éjjel sugárzott interjújában.
  • Rajtol az olimpiász, egyetemi tanárok is segítenek a diákoknak

    Szombaton kezdődik a tantárgyolimpia helyi szakasza Kolozs megyében, a csillagászat, földrajz és fizika területén otthonosan mozgó diákok mérik össze tudásukat.
  • Tabajdi: nem Tőkés László dönti el, ki számít nemzetinek

    Senkinek nincs felhatalmazása arra, hogy kisajátítsa magának a nemzeti jelzőt. Ismereteim szerint Tőkés László sem rendelkezik olyan ráruházott hatalommal, hogy döntőbíró lehetne annak eldöntésében, ki a nemzeti és ki nem - reagált Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője Tőkés László nyilatkozatára, amelyben szkeptikusan beszélt az MSZP kolozsvári elnökségi üléséről.