Amirõl a ma szól

  • Erdélyiek uralma alá került Miskolc városa?

    Azzal vádolja a miskolci szocialista önkormányzati frakció  a nagyváradi születésű fideszes polgármestert, hogy egyre nagyobb számban kapnak Miskolcon vezetői tisztséget Erdélyből áttelepült magyarok, akiket Kriza Ákos ismeretségi alapon nevez ki posztjukra. A polgármester szerint a szocialisták „románoznak”.
  • Betonerős mentelmi joguk lesz a honatyáknak?

    Úgy módosítanák a kormánypártok a képviselők és szenátorok jogállását szabályozó törvényt, hogy ezentúl szinte lehetetlen lesz őrizetbe venni vagy letartóztatni a parlament tagjait – szivárgott ki csütörtökön a médiába.
  • Robert Maah a kolozsvári vasutasok első téli igazolása

    Robert Maah, egy 27 éves francia csatár a Kolozsvári CFR 1907 első téli igazolása. A rendkívül robusztus fekete labdarúgó az olasz másodosztálybeli AS Citadellától érkezik a fellegvári alakulathoz.
  • Sürgősségi hívószám siketek számára is

    Siketnémák számára is elérhetővé válik a 112-es sürgősségi hívószám, ha a személy videotelefonon próbálja elérni a szolgáltatást. 
  • Markó Béla: túl kell lépnünk bizonyos tabukon

    A nemzetpolitika csak akkor hatékony, ha minden ebben érdekelt politikai erő összefog – jelentette ki Markó Béla volt szövetségi elnök szerda este azon a kolozsvári fórumon, amelyen Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a nagy nyilvánosság előtt is bemutatta pártja nemzetpolitikai programját.
  • Az MSZP elnökségét fogadták az RMDSZ vezetői Kolozsváron

    A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kolozsvári székházában fogadta Kelemen Hunor szövetségi elnök a Magyar Szocialista Párt elnökségét. A kétoldalú találkozón jelen volt Borbély László politikai alelnök, Bíró Rozália, a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke, Kovács Péter főtitkár és a helyettesei. Az MSZP küldöttségét Mesterházy Attila elnök vezette – tájékoztatott csütörtökön az RMDSZ sajtóirodája.
  • Súlyos baleset Csíkban: két halott, négy sebesült

    Két halottja és négy súlyos sebesültje van a csütörtöki, Csíkszentmárton és Csíkszentsimon között történt súlyos közúti balesetnek. A tragédia során 5 gépjármű torlódott fel az útszakaszon a reggeli órákban.
  • Hét végére eléri Erdélyt is a nagy havazás

    Sárga jelzésű hó riadót bocsátott ki péntek éjszakára és szombat délelőttre az Országos Meteorológiai Intézet Románia északi, északnyugati és északkeleti részére, ami gyakorlatilag egész Erdély, a Bánság és Moldva, illetve valamint Havasalföld északi részén lesz érvényes lesz, .
  • Niculescu Tóni lesz Románia müncheni főkonzulja

    Niculescu Tóni volt külügyi államtitkár kerül februártól Románia müncheni külképviseletének élére. A hivatásos diplomatától megtudtuk: főkonzuli kinevezése már tavaly megjelent a Hivatalos Közlönyben, a német fél pedig decemberben bólintott rá arra, hogy megkezdhesse küldetését.
  • Járatokat indít Marosvásárhelyről a Ryanair

    A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér vezetőségének a Maros megyei tanáccsal közösen sikerült szerződést kötnie a Ryanairrel, Európa egyik legolcsóbb fapados légitársaságával.
  • Fidesz: nem őszinte az MSZP bocsánatkérése

    Ugyanaz a Ron Werber, aki a külhoni magyarok elleni szocialista gyűlöletkampányt kieszelte, most szavazatokért küldte kuncsorogni az MSZP elnökét - áll abban a közleményben, amelyet Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője adott ki. „Ott bocsánatkérést színlelnek, itthon listázzák és románozzák az erdélyi magyarokat" - tette hozzá.
  • Az év „meccse”: IMF kontra Ponta-kormány

    Nem ígérkeznek könnyűnek a kormány Nemzetközi Valutaalap Bukarestben tartózkodó küldöttsége közötti tárgyalások. Akárcsak elődei, a Ponta-kabinet több korábban vállalt kötelezettségét nem teljesítette, ennek ellenére elvárná az IMF-től, hogy járuljon hozzá a választási kampányban tett ígéretek teljesítéséhez.
  • Bocsánatot kérni jött Erdélybe Mesterházy Attila

    Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán Kolozsváron bocsánatot kért a határon túli magyaroktól azért, hogy 2004. december 5-i népszavazáson „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak". A politikus elhárította a maszol.ro-nak azt a felvetését, hogy a gesztust szavazatszerzés reményében tette.
  • Halálos áldozata is van Romániában az influenzajárványnak

    Halálos áldozatot is követelt a napokban az influenza. Az 55 éves Beszterce-Naszód megyei nő január elején ragadta el a kór, miután december 3-án kapott védőoltást a vírus ellen. 
  • FIFA: továbbra is „párban" a magyar és román csapat

    A magyar labdarúgó-válogatott változatlanul a 32., a román pedig 33. helyen áll a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján. A tabellát továbbra is a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vezeti.
  • Három képviselőnő Timosenko mellett éjszakázott a kórházban

    Julija Timosenko pártjának három parlamenti képviselőnője széken ülve éjszakázott a harkivi rabkórházban szerda éjjel, ezzel fejezve ki támogatását az engedetlenségi akciót folytató bebörtönzött volt kormányfő mellett.
  • Bukarestben is megünneplik a Magyar Kultúra Napját

    Fotókiállítással és koncertekkel tisztelegnek a magyar kultúra előtt a román fővárosban január 22-én, Kölcsey Himnuszának hivatalos „születésnapján".
  • A háromszéki Rétyen szerveznek először tavi-hoki fesztivált

    A háromszéki Rétyi-tó jegén szervezik hétvégén az ország első Tavi-hoki Fesztiválját. A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub és a Román Jégkorong Szövetség által közösen szervezett esemény érdekessége, hogy az országban első ízben nem műjégpályán, hanem egy tó jegén kerül sor hoki csapatok mérkőzésére.