Amirõl a ma szól

  • Kampányrendezvényt tart az USL az EPP- kongresszus idején

    Az utóbbi két évtized legnagyobb politikai tömegrendezvényére készül Bukarestben a kormányzó Szociál-liberális Szövetség (USL) október 17-én, ugyanazon a napon, amikor az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára több mint húsz, a jobbközép pártcsaládhoz tartozó állam- és kormányfő érkezik a fővárosba.
  • Borbély László: az RMDSZ nem kér háttéralkut

    „Nekünk háttéregyezkedésekre nincs szükségünk, hiszen mi itt döntjük el, hogyan tovább" – jelentette ki Borbély László a Népszabadságnak.
  • Mamutdemonstrációra készülnek Miskolcon a cigányok

    Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én - mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján. A Hazáért, a demokráciáért elnevezésű menet ellendemonstráció a Jobbik aznapra az avasi lakótelepre meghirdetett megmozdulásával szemben.
  • Az Európai Unió kapta a 2012-es Nobel-békedíjat

    Az Európai Unió a 2012-es Nobel-békedíj kitüntetettje - jelentette be pénteken Oslóban a norvég Nobel-bizottság. Thorbjorn Jagland, a bizottság elnöke azzal indokolta a döntést, hogy az Európai Unió hat évtizeden keresztül meghatározó szerepet játszott Európa békés fejlődésében. Emellett 1989 után hozzájárult a kelet-európai államok stabilizálásához.
  • „Sajtóprésben” a magyar-magyar ügyek

    Változatos témakört járt körül az Erdélyi Magyar Televízió Szabó Emese műsorvezető vezette Sajtóprés című adásában Makkai János publicista, Szász Attila főszerkesztő és Lokodi Imre újságíró. Amellett, hogy mit is jelent a mai ember számára az 1848-1849-es magyar forradalom, 1849. október 6-a, szó esett a Magyar Állandó Értekezlet budapesti üléséről, de azzal is foglalkoztak, hogy Orbán Viktor, magyar miniszterelnök bejelentése szerint létrehozzák a Nemzetstratégiai Intézetet – amelynek élére a Magyar Polgári Párt elnökét, Szász Jenőt nevezik ki.
  • Dicséri Orbán IMF-politikáját Ilie Şerbănescu

    Ilie Şerbănescu makrogazdasági szakértő Románia-Magyarország: egy elvesztett meccs címmel közölt összehasonlító elemzést a Business24.ro üzleti portálon arról, hogyan viszonyult Románia és Magyarország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelezési feltételeihez.
  • Bölcsődei hozzájárulásra köteleznék a szülőket

    A hatóságok arra köteleznék a szülőket, hogy járuljanak hozzá gyerekeik bölcsődei költségeihez. A munkaügyi minisztérium vonatkozó törvénytervezete szerint a szülők által befizetett összeget a helyi önkormányzatok szabják majd meg.
  • Szerencsétlenséget okoz a gázszivárgás: 5 év alatt 870 eset

    Az elmúlt 5 évben negyven ember meghalt, 262 pedig megsérült gázszivárgás vagy robbanás következtében. A hideg idő beálltával egyre többen bekapcsolják a fűtést, a gázzal való melegítésnek azonban számos veszélye van.
  • Kelemen Hunor: már majdnem teljes az RMDSZ jelöltlistája

    A 452 egyéni választókerületből 407-ben véglegesítette a Szövetségi Állandó Tanács az RMDSZ-jelöltek listáját – közölte kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor. Az szövetségi elnök elmondta: az RMDSZ javaslatára először foglalják bele az Európai Néppárt alapprogramjába a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét.
  • Az UMDSZ Németh Zsolt miatt vonult ki a Máért üléséről

    Németh Zsolt külügyi államtitkár "kirekesztő" kijelentései miatt vonult ki az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) küldöttsége a Magyar Állandó Értekezlet üléséről - mondta a kárpátaljai szervezet elnöke a Kárpáti Igaz Szóban megjelent csütörtöki cikkben.
  • Del Piero a Heysel miatt nem igazolt Liverpoolba

    Ugyan hívta a Liverpool, Alessandro del Piero, a Juventus korábbi játékosa a két csapat múltja miatt döntött úgy, hogy inkább az ausztrál Sydney FC-ben folytatja.
  • Idén nagyobb büntetés jár a téligumik hiányáért

    Tavalyhoz képest mintegy 4,5 százalékkal emelkedik a sofőrökre kirótt büntetések összege, ha a jeges és havas utakon téligumi nélkül közlekednek.
  • Külpolitikáról és gazdaságról vitáztak az alelnökjelöltek

    A külpolitika és a gazdaság kérdései uralták a csütörtök esti amerikai elnökjelölti vitát, amelyet a Kentucky állambeli Danville-ben rendeztek meg. A tisztséget jelenleg betöltő, demokrata párti Joe Biden a republikánus Paul Ryannel szemben igyekezett visszaszerezni azt a támogatottságot, amelyet Barack Obama elnök elveszített a múlt heti elnökjelölti vita hatására.
  • Gigi Becali összeborult Crin Antonescuékkal

    A Szociál-Liberális Szövetség (USL) színeiben indul a parlamenti választásokon Gigi Becali, az Új Generáció Pártja (PNG) elnöke. Erről a Steaua labdarúgóklub tulajdonosa csütörtökön este egyezett ki Crin Antonescuval, az USL társelnökével.
  • Andrei Margán röhög csütörtöktől a fél világháló

    Derültséggel vegyes döbbenetet váltott ki a világháló fórumain Andrei Marga víziója a Román Kulturális Intézet (ICR) küldetéséről. A kolozsvári filozófus nemrégiben vette át az intézmény vezetését, s közölte, új irányt szabadna az ICR működésének.
  • Orbán megmagyarázta Merkelnek a „mozgatórugókat"

    Az Európai Uniót és a gazdaságpolitikát érintő kérdéseké volt a főszerep Angela Merkel és Orbán Viktor csütörtöki berlini találkozóján, de a felek nyílt párbeszédet folytattak a választójog és a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről is.
  • Helytelenül anyakönyvezik a magyar újszülötteket

    Helytelenül anyakönyvezik a több keresztnévvel rendelkező magyar újszülötteket, a keresztnevek közé kötőjelet tesznek, ami miatt elégedetlenek a szülők. Csíkszeredában több szülő az Édes Anyanyelvünkért Szövetséghez fordult, azt kifogásolva, hogy gyermekük születési bizonyítványába a két keresztnév közé kötőjelet írnak.
  • Kántor Zoltánék nem tudtak Szász Jenő megbízatásáról

    A budapesti Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársai a sajtóból értesültek arról, hogy a kormány a tevékenységi területüket jelentős mértékben átfedő új intézmény, a Nemzetstratégiai Intézet létrehozásával és irányításával bízta meg Szász Jenőt, a Magyar Polgári Párt elnökét.