Koronavírus külföldön: mutatjuk a legfontosabb információkat (percről percre)


-A A+

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Az európai államok közül Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet. Folyamatosan követjük a koronavírus terjedését külföldön.

10:16

Meghalt 10 újabb idős krónikus beteg, és 68-cal, 1984-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfő reggel. (MTI)

 

10:01

Tovább emelkedik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világban, hétfőre már 2 404 021-en betegedtek meg, míg a halottak száma elérte a 165 227-et, és 624 698-an gyógyultak meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint. (MTI)

21:01

Magyarország az új koronavírus-járvány elleni védekezés során eddig nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke vasárnap a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24) vitaműsorában.  „Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel” – válaszolta Vera Jourová a műsorvezető felvetésére, miszerint aggódik-e a magyarországi helyzet miatt. Elmondta, hogy találkozott Varga Judit igazságügyi miniszterrel, akivel részletesen megvitatta a magyarországi döntéseket. (MTI)

20:34

Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban, hogy világosabb képet kapjon a járvány kiterjedéséről és a Covid-19 megbetegedések valós számáról - írta a helyi sajtó vasárnap.

Az említett vizsgálat az immunrendszer fertőzésre adott válaszát mutatja ki. A reprezentatív teszteredmények alapján tanulmány készül arról, hogy mekkora a fertőzöttek valós száma az országban, hányan szerezhettek immunitást a vírussal szemben, hányan lehetnek a vírushordozók, továbbá, hogy milyen egészségügyi állapotban lehetnek azok, akik számára házi karantént rendeltek el, de a fertőzés enyhe tünetei miatt nem vettek tőlük mintát. (MTI)

20:18

A vasárnap ismertetett legújabb statisztika szerint átlépte a 120 ezret az új koronavírus okozta fertőzések száma Nagy-Britanniában, a napi halálozási szám viszont jelentősen csökkent. A brit egészségügyi minisztérium vasárnap délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 596 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Egy nappal korábban a brit kórházak 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be. (MTI)

18:00

Enyhítenek a szigorú zárlaton és a kijárási korlátozásokon vasárnaptól Izraelben - jelentette a helyi média. A miniszterek éjszakai ülésükön megszavazták a lakosságra vonatkozó szigorú szabályok lazítását és a gazdasági termelés tizenötről húsz százalékra emelését. Továbbra is korlátozzák az otthonok elhagyását: ha nem munkába járás céljából távozik valaki, akkor csak száz méterre lehet eltávolodni a lakhelytől, de az enyhítések keretében több kivételt engedélyeztek. (MTI)

17:14

A brit trónörökös skóciai rezidenciáján pénteken rögzítette a videoüzenetet, hívja fel a figyelmet az Agerpres. Ebben egyrészt sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Nagy-Britanniában dolgozó román állampolgárok a járvány miatt nem utazhattak haza az ortodox húsvétra. Másrészt köszönetet mondott azoknak, akik nélkülözhetetlen szerepet játszanak a jelenlegi járványhelyzetben a brit egészségügyben, az idősotthonokban. Azt is hozzátette, hogy alig várja, hogy visszatérhessen a számára oly kedves Romániába. (Agerpres)

14:04

Spanyolországban 410-en veszítették életüket egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés miatt, ezzel hetek óta először 500 alá csökkent a napi halálozás - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatásából. (MTI)

11:03

Szerbiában szombatról vasárnapra 5690-ről 5994-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Aleksandar Vučić szerb elnök szombat este jelentette be, hogy keddtől enyhítenek a bevezetett intézkedéseken, rövidítik a kijárási tilalom óráit, a március közepe óta „szobafogságra” ítélt nyugdíjasok heti háromszor rövid sétát tehetnek a lakhelyük környékén, és fokozatosan kinyithatnak a műhelyek, edzőtermek, fodrász- és kozmetikai szalonok, május közepétől pedig a szállodák és a vendéglátóhelyek is. (MTI)

10:45

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 329 539-et vasárnap reggelre, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, és 595 229-en épültek fel a betegségből - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből. A legtöbb regisztrált fertőzött a több mint 328 millió lakosú Egyesült Államokban van: 735 086. (MTI)

10:36

Meghalt újabb 17 krónikus beteg, és 82-vel nőtt, 1916-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 189-re emelkedett, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. (MTI)

10:17

Több mint 260 millió ortodox keresztény ünnepli vasárnap a húsvétot. A hatóságok az országok többségében otthonmaradásra kérte őket az új koronavírus-járványra való tekintettel, de néhol enyhébbek a szabályok. Oroszországban és Grúziában részlegesen zártak csak be a templomok, Bulgáriában maszkban lehet szertartásra menni. (AFP)

09:28

Franciaországban az elmúlt 24 órában 642-vel 19 323-ra emelkedett a koronavírus-járvány kórházakból, idősotthonokból és más szociális intézményekből jelentett halálos áldozatainak száma az előző napi 761 után - közölte szombat este a francia egészségügyi tárca. Szombaton 1563-an távozhattak gyógyultan, és ezzel 35 983-ra emelkedett a kórházban március 1-je óta meggyógyultak száma. A regisztrált fertőzöttek száma 111 821-re emelkedett, 2569 új esetet jelentettek 24 óra alatt. 

A francia hadügyminisztérium közben azt közölte, hogy a végleges adatok szerint a Charles De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó legénysége mintegy hatvan százaléka fertőződött meg az új koronavírussal. Az 1767 matróz közül 1046-nak bizonyult pozitívnak a koronavírus-tesztje. (MTI)

09:11

New York államban már laposodik az új típusú koronavírus-járvány terjedésének görbéje - közölte szombaton Andrew Cuomo kormányzó, míg Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo arról számolt be, hogy ott csak április végén, május elején várható a tetőzés. Andrew Cuomo arról számolt be, hogy a halálozási arány csökkenőben van, pénteken 540 ember halt bele a Covid-19 betegségbe. Viszont rekordszámú, mintegy kétezer új fertőzöttet vettek fel a kórházakba. (MTI)

08:35

Olaszországban egy hét óta először ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés egy nap alatt szedett halálos áldozatainak száma, eddig összesen 23 ezer 227 beteg életét vitte el a kór - közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma több mint duplájára nőtt az utóbbi egy nap alatt. A halottak száma az utóbbi huszonnégy órában 482-vel emelkedett, míg előző nap 575-el. Napi ötszáz alatt utoljára április 12-én volt a halottak száma, akkor 431 elhunyttal, azt megelőzően pedig március 19-én. (MTI)












EZT OLVASTA MÁR?

X