Koronavírus külföldön: mutatjuk a legfontosabb információkat (percről percre)


-A A+

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Az európai államok közül Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet. Folyamatosan követjük a koronavírus terjedését külföldön.

15:54

Az Egészségügyi Világszervezet szerint megfontoltan kell feloldani az új koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatását célzó korlátozásokat. Az új típusú koronavírus okozta járvány gyorsan terjed és jóval lassabban lehet megfékezni – hangoztatta interneten közvetített hétfői genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Hangsúlyozta, hogy a korlátozó intézkedéseket lassan kell feloldani, miután a megfelelő közegészségügyi intézkedéseket meghozták. Úgy vélte hogy a világszerte eddig 115 ezer ember halálát okozó Covid-19 betegség terjedését teljesen csak egy hatékony oltással lehetne megakadályozni. A globalizáció korában a Covid-19 újbóli felbukkanásának és újraterjedésének a kockázata fennáll – tette hozzá. (MTI)

13:31

Moszkvában a következő két-három héten kevésnek bizonyulhat a Covid-19-betegek kezelésére alkalmas kórházi ágyak száma, ezért tíz nap alatt újabb 24 egészségügyi intézményt készítenek fel koronavírus-fertőzöttek fogadására – közölte kedden az orosz főváros polgármesteri hivatalának egészségügyi osztálya. A bővítés eredményeként 21 ezer koronavírus-fertőzött kezelésére alkalmas ágy áll majd rendelkezésre Moszkvában. (MTI)

12:57

A Cadena SER rádióadó információi szerint az Európai Klubok Szövetsége (ECA) megegyezett az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett futballidény augusztusban történő befejezéséről – már amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. A két szervezet megállapodása értelmében a nemzeti bajnokságok hamarabb véget érnek majd, mint az európai kupasorozatok, a találkozókra pedig a szurkolók és a játékosok egészségét szem előtt tartva zárt kapuk mögött kerülhet sor. (Nemzeti Sport)

11:36

A könyvesboltok, bébiholmit áruló üzletek és az erdészetek megnyitását rendelte el keddtől a római kormány a korlátozások első, jelzésértékű enyhítéseként, de a könyvesbolt-tulajdonosok és a tartományok egy része is nemet mondott, túl korainak tartva a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések enyhítését. (MTI)

11:22

A B-terv szerint a szezonban eddig elért eredmények alapján kerülnének ki a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája koronavírus-járvány miatt elhalasztott négyes döntőinek résztvevői, amelyek közé így bekerülne a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO. (MTI)

10:34

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte az 1 920 985-öt kedd reggelre, miközben világszerte 119 686-an vesztették életüket a Covid-19-ben, és 453 145-en gyógyultak meg a betegségből – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből. A fertőzés 185 országban van jelen. (MTI)

09:47

A június 28-ra tervezett Forma–1-es Francia Nagydíjat is valószínűleg el kell halasztani, miután Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját. A bejelentés szerint május 11-ig lesznek érvényben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások, míg július közepéig biztosan nem lehetne nagy tömegeket vonzó eseményeket rendezni Franciaországban. (MTI)

08:15

Meghalt 13 beteg, és egy nap alatt 54-gyel, 1512-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – írta a koronavirus.gov.hu kedd reggel. Az elhunytak száma 122-re emelkedett. (MTI)

20:12

Európa-szerte több országban, így Ausztriában, Dániában, Csehországban, Litvániában, Norvégiában, Spanyolországban és Olaszországban is lazítanak a járványügyi intézkedéseken. (MTI)

18:25

Spanyolországban közelít a 170 ezerhez az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké meghaladta a 17 ezret – jelentette hétfőn a spanyol egészségügyi minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint a korábbi napokhoz képest kevésbé emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, hétfőn 3 477, vasárnap 4 167, szombaton 4 830 új esetet regisztráltak. Eddig 169 496 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust. A minisztérium korábbi közlése szerint Spanyolországban naponta 15-20 ezer közötti koronavírustesztet végeznek. (MTI)

17:02

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott országokért imádkozott Ferenc pápa húsvéthétfőn, kiemelve a családokról a kijárási korlátozások között is gondoskodó nők szerepét. Az egyházfő az apostoli palotában, a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájában olvasta fel beszédét, amelyet a Vatikán interneten közvetített. A beszédet a latin Mennyek királynője (Regina caeli) imádság követte, amely pünkösdvasárnapig helyettesíti az Úrangyala (Angelus) imát. Ezután a lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából áldását adta az üres térre. (MTI)

15:09

Tovább csökkent az új típusú koronavírust hordozó igazolt fertőzöttek száma Németországban a hivatalos hétfői adatok szerint. A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) kimutatása alapján az úgynevezett aktív esetek, vagyis a vírust hordozó igazolt fertőzöttek száma 57 606-ról 55 917-re csökkent, és 60 200-ról 64 300-ra emelkedett a gyógyultak, vagyis mindazon regisztrált fertőzöttek száma, akiknek szervezetében már nem lehet kimutatni a kórokozót. (MTI) 

13:45

Több mint öt hete nem látott szintre emelkedett az új fertőzöttek napi száma Kínában, ahol szigorú korlátozásokkal és óvintézkedésekkel igyekeznek kivédeni a koronavírus-járvány második hullámának kialakulását. (MTI)

12:57

Vietnam a korai határozott fellépésnek, a kiterjedt koronavírus-tesztelésnek, a szigorú karanténnak és a társadalom egységének köszönhetően eddig elkerülte az Európában és az Egyesült Államokban tapasztalt pusztítást. (MTI)

10:10

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma hétfő reggelre 72 861-gyel emelkedett és elérte az 1 850 527-et a világon. A Covid-19 nevű betegségben 114 245-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 430 455 – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A Worldometers szerint már 1 853 619 a fertőzöttek száma. (MTI)












EZT OLVASTA MÁR?

X