Vb-selejtező: a belgák parádés teljesítménnyel zárták az évet


-A A+

Vasárnap lezajlott az oroszországi foci-vb európai selejtezősorozatának idei utolsó néhány találkozója. A belga válogatott lefocizta a pályáról Észtország legjobbjait, a görögök drámai meccsen szereztek pontot a bosnyákok kárára, a hollandokat pedig Depay góljai mentették meg Luxembourgban.

Amint arról beszámoltunk, a magyar válogatott 4–0-ra győzött a Groupama Arénában a keményen védekező andorrai együttessel szemben. A csoport másik két mérkőzésén szintén az esélyesebb csapatok nyertek. Svájc a feröeriek legyőzésével őrizte meg hibátlan mérlegét, míg a portugálok az erőviszonyoknak megfelelően több góllal verték Lettországot. Cristiano Ronaldóék nem illetődtek meg attól, hogy a vendégek a 67. percben kiegyenlítettek. A luzitánok végül könnyed, 4–1-es sikert arattak, Ronaldo duplázott, egy tizenegyest viszont elhibázott.

A H-csoportban a belgák nagyon megszórták az észteket, Roberto Martínez labdarúgói már a nyolcadik percben „beköszöntek”, majd futószalagon szállították a gólokat. Eden Hazardék 8–1-re gázolták el a balti állam képviselőit. Pireuszban a görögöknek szaladniuk kellett az eredmény után: a bosnyákok Miralem Pjanics jól elvégzett szabadrúgásával kerültek előnybe. Dzsordzsosz Cavellasz a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlítette ki az állást.

Memphis Depay a második félidőben akcióból, illetve szabadrúgásból is bevette a luxembourgi válogatott kapuját, az A-csoport másik összecsapásán Bulgária egy góllal volt jobb Fehéroroszország csapatánál.

Labdarúgó vb-selejtező, vasárnapi eredmények

A-csoport
Luxembourg–Hollandia 1–3
​Bulgária–Fehéroroszország 1–0

B-csoport
Svájc–Feröer-szigetek 2–0
Portugália–Lettország 4–1
Magyarország–Andorra 4–0

H-csoport
Belgium–Észtország 8–1
Görögország–Bosznia-Hercegovina 1–1
Ciprus–Gibraltár 3–1








EZT OLVASTA MÁR?

X